Zadeldrukmeting

Zadelpijn is een veel gehoord probleem. Veel fietsers klagen over pijn, huidirritatie of een doof gevoel in de bekkenbodemregio tijdens en/of na het fietsen. De klachten kunnen ook verder gaan en zelfs leiden tot lage rugklachten of klachten in de benen of genitaliën (tintelingen, doof gevoel of pijn). Eén en ander heeft natuurlijk te maken met de druk die plaatsvindt op het zadel. Gewicht van de fietser, drukverdeling op het zadel, duur van de belasting, oppervlakte en materiaal van het zadel , fietspositie en niet in de laatste plaats de anatomie van de fietser spelen hierbij een rol.

Met onze dynamische bikefittingen kunnen wij een groot deel van deze klachten oplossen dan wel verminderen. Door de fietser uitgebalanceerd op zijn fiets te zetten oefen je namelijk veel invloed uit op de manier waarop de fietser zit en beweegt. Hierbij is vaak het verdelen van de druk het sleutelbegrip. Vanuit de 3 contactpunten (pedaal, stuur en zadel) wordt de druk dan geoptimaliseerd. In andere gevallen zit het euvel veel meer in de anatomische kenmerken van de fietser (gewicht, bekkenvorm en –functie). In dergelijke gevallen is de keus voor een ander zadel vaak de oplossing. Het lastige is alleen: Welk zadel?!

Door onze digitale zadeldrukmetingen van het systeem Gebiomized, krijgen wij een nauwkeurig beeld over de drukverdeling op het zadeldek. Door simpelweg de beïnvloedbare factoren te veranderen (andere zadels uitproberen of het huidige zadel anders positioneren) en dan opnieuw te meten kunnen wij adviseren over het juiste zadel en de juiste positie daarvan. Doordat we deze meting doen terwijl je fietst op je eigen fiets krijgen we zo een waarheidsgetrouw en functioneel beeld.

Een complete zadeldrukmeting duurt ongeveer 1 uur. Voor optimaal resultaat adviseren wij echter om het te combineren met een Bikefitting Pluspakket. Een combinatie-pakket levert relatieve tijdswinst op en is dientengevolge ook gunstiger in prijs (€ 180,00).

Foto('s):
Prijsinformatie:
Prijs per meting:
€ 75,00
Op verlanglijst
 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Reviews Review toevoegen

Hartelijk dank voor het aanmaken van uw review! Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst wordt gecheckt door een beheerder.
Wanneer deze review gecheckt is zal hij verschijnen op deze pagina. We hopen dat alles naar wens was en dat we u snel weer terug mogen zien.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews

Alle bundels met dit artikel:

 
Om onze website beter te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.