Afstellen schoenplaatjes

Om uw voeten optimaal te positioneren op de pedalen is een nauwkeurige afstelling van de schoenplaatjes vereist. Dit geldt zowel in voor-, zij- en achterwaardse richting alsmede in de hoekstand.

Dit is belangrijk voor de juiste krachtoverbrenging op de pedalen en het beinvloedt hiermee ook de hoekstanden van de bovenliggende gewrichten. Niet in de laatste plaats is dit een belangrijk element bij blessurepreventie. Omdat de voeten bij klikpedalen min of meer vast staan op het pedaal, zal de vaak langdurig cyclische beweging zich enigzins gedwongen voltrekken. Geringe frictie leidt dan al snel tot irritaties of blessures (voeten/knieën/rug).

Bij verandering van pedaalsysteem of fietsschoenen is afstelling van de schoenplaatjes ten zeerste aanbevolen. Bij het vervangen van alleen de oude schoenplaatjes (zelfde type), kun je zelf de positie kopiëren, tenzij u klachten heeft.
 
Het is belangrijk dat u uw fietsschoenen meeneemt.  Houd er rekening mee dat uw schoenen schoon zijn en dat de schroefjes van de schoenplaatjes los willen.

De totale tijd van een afstelling bedraagt ongeveer 30 minuten en wordt alleen op afspraak verricht. Neem daarvoor of voor het stellen van vragen, contact met ons op via info@d-cycling.nl  Betaling graag contant of per pin bij de meting. Eventueel te vervangen/aan te brengen onderdelen zijn niet bij de meetprijs inbegrepen.

Heeft u last van bijvoorbeeld knie, heup of enkelklachten, dan is het wenselijk om een complete Cyclefit Bikefitting Plus bij ons te laten verrichten.
 

Foto('s):
Prijsinformatie:
Prijs per afstelling:
€ 40,00
Aantal: Bestellen
Op verlanglijst
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

 
Om onze website beter te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.