Stages Powermeter (Cannondale)

Het Amerikaanse Stages heeft een powermeter ontwikkeld die in de linkercrankarm is gemonteerd. De unit in de crankarm stuurt draadloos de gegevens betreft vermogen via ANT+ of Bluetooth 4.0 naar een headunit.

De powermeter-unit met een behuizing van polycarbonaat is voorgemonteerd op de crankarm (zie onderstaande afbeelding). Het monteren van de powermeter is dus erg simpel. De originele linker crankarm hoeft enkel vervangen te worden door de crankarm met de Stages powermeter. De Stages powermeter is verkrijgbaar voor het Cannondale Si HG crankstel.

Door de plaatsing van de powermeterunit meet het systeem van Stages in principe enkel het vermogen van het linkerbeen. Om het totaal geleverde vermogen te berekenen wordt het vermogen van het linkerbeen simpelweg verdubbeld. De powermeter is juist door het gebruik van deze techniek erg klein, licht én betaalbaar is gebleven! De unit zelf is erg klein (65x30x10 mm) en weegt slechts 33 gram. Sterker nog, ten opzichte van de originele crankarm is het extra gewicht slechts 20 gram! Hiermee is de Stages powermeter één van de lichtste powermeters op de markt.

De powermeter wordt gevoed door een CR 2032 knoopcelbatterij die een levensduur heeft van ongeveer 200 uur. De batterij kan eenvoudig zelf vervangen worden. Het gemeten vermogen wordt draadloos verstuurd naar elke willekeurige ANT+ of Bluetooth 4.0 headunit, zoals bijvoorbeeld een iPhone of Garmin Edge.

Betrouwbare, consistente data is het belangrijkste criterium bij powermeters, iets dat de Stages Powermeter met een nauwkeurigheid van 2% zeer zeker levert. Niets voor niets heeft Team Sky gekozen voor Stages powermeters.

Dit product wordt gratis verzonden binnen Nederland.
Foto('s):
Video('s): Stages Power Meter
Opties:
Velden met een * zijn verplichte velden
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 799,00
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.