Bikefitting

Dennis Jilesen is bij d-cycling | Bikes & Bikefittings de IBFI gecertificeerde Pro Level 3 specialist op het gebied van Bikefitting, waarmee hij tot de hoogst opgeleide bikefitters van Nederland behoort en u op een goede en verantwoorde manier op de fiets zet. Dennis volgde zijn opleidingen tot IBFI gecertificeerd Pro Level 3 Bikefitter bij Paul Swift, de grondlegger van het bikefitten uit Seattle – Verenigde Staten en Tony Corke, bikefit-specialist uit Bath – Groot Britannië.

Iedere Bikefitting start met een intake-gesprek om zowel de verschillende eigenschappen van de atleet (rijstijl, blessures, klachten,…) te ontdekken als de persoonlijke doelstellingen van de atleet te verkennen. Vervolgens doen we enkele lichamelijke testjes om bijvoorbeeld uw bewegelijkheid en lenigheid te testen en brengen we nauwkeurig de huidige afstelling van uw fiets in kaart. Aan de hand van al deze gegevens kunnen, indien nodig, de posities aangepast worden.

Vervolgens start de dynamische Bikefitting die begint met het nauwgezet afstellen van uw schoenplaatjes en pedalen. Door middel van diverse nauwkeurige metingen starten we vervolgens met de aanpassing van uw fiets op uw lichaam, zodat u de meest ideale positie bereikt. We doen dit met gebruikmaking van video-analyse, laser en diverse professionele meetgereedschappen. Een Bikefitting kunt u laten doen op een race-, triathlon- of tijdritfiets, een MTB of een gravelbike. Er zijn verschillende pakketten die hieronder staan vermeld.

Door de juiste positie op de fiets voorkomt u vervelende drukpunten en verhoogt u comfort, krachtoverbrenging en plezier. U behaalt immers betere prestatie met minder inspanning.
Fiets je recreatief, professioneel, ben je een tijdrijder, triatleet of misschien berijdt je een gravelbike, crosser, strandracer of MTB? Wil je het uiterste uit jouw doel halen, meer rendement, klachten- en blessurevrij zijn:  Dan is een Bikefitting bij d-cycling | Bikes & Bikefittings zeker een waardevolle investering voor elke fietser!