Dynamische Pro Level 3 Bikefitting

Dennis Jilesen is bij d-cycling de gecertificeerde Pro Level 3 specialist op het gebied van Bikefitting, waarmee hij tot de hoogst opgeleide bikefitters van Nederland behoort en u op een goede en verantwoorde manier op de fiets zet. Dennis volgde zijn opleidingen tot gecertificeerd Pro Level 3 Bikefitter bij Paul Swift, de grondlegger van het bikefitten uit Seattle – Verenigde Staten en Tony Corke, bikefit-specialist uit Bath – Groot Britannië. Door de juiste positie op de fiets voorkom je vervelende drukpunten en verhoog je comfort, krachtoverbrenging en plezier. Je behaalt immers betere prestatie met minder inspanning. Daarom is een Bikefitting bij d-cycling zeker een slimme investering voor elke fietser!

Uw bikefitting start met een intakegesprek om zowel de verschillende eigenschappen (rijstijl, blessures, klachten, etc) van u als atleet te ontdekken en uw persoonlijke doelstellingen te verkennen. Aan de hand van deze gegevens zullen, indien nodig, de fietsposities aangepast worden.

Vervolgens gaan we, wanneer u een nieuwe fiets aan wilt schaffen, over tot de lichaamsmeting om de juiste framemaat te bepalen. Bij een bikefitting op een bestaande fiets laten we dit achterwege. De volgende lichaamsdelen worden vervolgens met behulp van het Cyclefit systeem door ons opgemeten:
– binnenbeenlengte
– romplengte
– voetlengte links en rechts
– bovenbeenlengte
– armlengte
– schouderbreedte

Van deze metingen wordt een persoonlijk rapport gemaakt met het resultaat van alle metingen. 

De echte bikefitting begint met het nauwkeurig afstellen van uw schoenplaatjes en pedalen. Met behulp van de door Cyclefit bepaalde resultaten en/of diverse nauwkeurige handmatige metingen starten we vervolgens met de aanpassing van uw fiets op uw lichaam, zodat u de meest ideale positie bereikt. Dit doen we door middel van een dynamische meting, waarbij u dus zelf op uw fiets rijdt die bevestigd is op een fietstrainer, met gebruikmaking van gespecialiseerde video-analysesoftware, lasers en diverse professionele meetgereedschappen. Het is daarom van belang dat u uw eigen fiets meeneemt, alsmede uw fietskleding en uw fietsschoenen. Een handdoek wordt ook aangeraden. Houd er rekening mee dat uw fiets schoon is en zorg ervoor dat de zadelpen wil bewegen en de schoenplaatjes en pedalen los willen.

Deze meting duurt anderhalf tot tweeënhalf uur en wordt alleen op afspraak verricht. Betaling graag contant of per pin bij de meting. Eventueel te vervangen onderdelen of extra aan te brengen schoenplaatjes/wigjes zijn niet bij de meetprijs inbegrepen.

Het is mogelijk om tegen meerprijs ook een tweede gelijksoortige fiets te laten opmeten en te laten aanpassen zodat beide fietsen gelijk zijn. Eventueel te vervangen onderdelen zijn niet bij de meetprijs inbegrepen.

Interesse in een dynamische bikefitting of wilt u meer informatie? Neem dan snel contact met ons op voor het maken van een afspraak. We zijn te bereiken via telefoonnummer 0517-232644 of via
info@d-cycling.nl. De bikefitting vindt plaats aan de Haven 15, 9035BC  Dronryp (ingang achterzijde)

Meer informatie kunt u ook nalezen op
http://www.d-cycling.nl/Dynamische-Bikefitting

 
Om onze website beter te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.